Voortgezet onderwijs

Stichting Theatergroep Mangrove is in 2010 opgericht door actrice/theatermaakster Annemieke Elstak- van der Linde. Onder deze stichting wil zij voorstellingen maken die jongeren aanspreken en die hun beeldvorming over theater doen veranderen. Ze organiseerde ook lange tijd theaterkampen waar jongeren in de zomervakantie les kregen op het gebied van theater, maar waarmee ook aan hun social skills werd gewerkt. Vanuit Mangrove worden er ook veel workshops op het gebied van theater gegeven. Annemieke heeft gemerkt dat theater een mooi medium is voor jongeren om zichzelf te ontwikkelen als mens en om dingen bespreekbaar te maken. Door haar werkervaring op scholen en met jongeren kwam ze erachter dat steeds meer jongeren een passie voor theater ontwikkelen, weliswaar allemaal met hun eigen motivatie.

 

De stukken van Mangrove bestempelen zij zelf als kunst met een begrijpelijke K. Ze gebruiken klassieke toneelstukken, mythes en verhalen als basis en maken daar een moderne en toegankelijke (jongeren)voorstelling van zonder 'yo yo' gehalte.

 

De voorstelling van Mangrove zijn transparant, de acteurs staan niet op een voetsstuk, humoristisch en nodigen uit tot nadenken. Mangrove wil aan haar publiek laten zien hoe leuk theater kan zijn en dat klassieke stukken niet perse oubollig zijn, maar ook thema’s bevatten die het publiek van nu aanspreken.

 

Mangrove werkt met professionele acteurs met diverse achtegronden. Sommige van hen zijn geschoold op kunstvakopleidingen, anderen zijn autodidact. Ze vinden het belangrijk dat de acteurs dichtbij het publiek staan. 

 

Daarnaast viel van september 2013 tot december 2016  ook Jeugdproductiehuis Mangrove onder de stichting. Hier konden kinderen, jongeren en volwassenen terecht die zelf in een voorstelling wilden spelen. Veel acteurs van Mangrove werkten als maker of gastacteur mee aan de voorstelling van Jph Mangrove, hierdoor hebben ze een grote affiniteit met jongeren en hun belevingswereld.