Voorstelling ATFR
 
In maart 2019 vindt het ATFR plaats. Tijdens dit festival zijn er ontzettend veel (korte) voorstellingen te zien van amateurgezelschappen uit Rotterdam en wordt er een wedstrijd georganiseerd waar circa 8 groepen tegen elkaar strijden voor de titel “beste voorstelling”. Dit jaar willen we ook met Mangrove mee gaan doen aan deze wedstrijd. De voorstelling mag maximaal 45 minuten duren en speelt in een grote theaterzaal ergens in Rotterdam. Voor deze voorstelling wil ik gaan werken met bestaande teksten ( een bestaand stuk of een bewerking). Wat dit precies wordt is afhankelijk van het aantal spelers en de verdeling man/vrouw.
Hiervoor zal circa 20 keer gerepeteerd worden vanaf half oktober 2018 t/m half maart 2019 m.u.v. de schoolvakanties. De repetities zullen op de woensdagavond plaatsvinden van 19.30-21.30 met wellicht een uitloop tot 22.00. Ook zullen er 2 á 3 weekenddagen gerepeteerd worden in bovengenoemde periode. Dit uiteraard in overleg met alle spelers. Half september wil ik met iedereen die zich hiervoor opgegeven heeft een eerste bijeenkomst plannen om een aantal scènes uit stukken te lezen en samen te kijken naar wat we willen maken. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom om zich hiervoor op te geven. Belangrijk om te vermelden is wel dat er van je verwacht wordt dat je thuis teksten leert en je, uitzonderingen daar gelaten, alle repetities aanwezig bent.
Naast de voorstelling tijdens het ATFR zullen we ook nog 2 voorstellingen spelen in eigen beheer op een plek ergens in Rotterdam.
 
De prijs voor deelname aan dit traject zal tussen de €175,- en €200,- excl. 21 % BTW (voor iedereen boven de 21 jaar) bedragen. De exacte prijs hangt af van het aantal deelnemers. Betaling in termijnen is mogelijk.
 
Op woensdagavond 10 oktober van 19.30-21.30 houden wij een open repetitie. Hier kan je gratis meedoen en kennismaken met Mangrove, de regisseur en de andere spelers. Geef je hiervoor op via onderstaand mail adres.
 
Je kan je opgeven voor deze voorstelling door vóór 20 september te mailen naar info@theatergroepmangrove.nl o.v.v. Mangrove 18+ amateugroep.
 
Kerstvoorstelling
 
In samenwerking met Islemunda, het podium van IJsselmonde, gaat Mangrove een grootst muzikaal kerstspektakel op Zuid maken genaamd ‘All you need is kerst’. Van 19 t/m 23 december zullen we 6 voorstellingen spelen. Het wordt een muzikale, moderne en vooral Rotterdamse bewerking van ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ en zal gespeeld worden door professionele acteurs van Mangrove, amateurspelers van Mangrove, mensen uit de wijk IJsselmonde, kinderen van de Telekids musicalacademy en muzikanten. Voor deze productie zoeken we spelers die het leuk lijken een rol in deze feelgood voorstelling te spelen. De verhaallijn zal gespeeld worden door zes vaste acteurs van Mangrove ondersteund met hele leuke rollen door misschien wel jou? In totaal zal je hier circa 5 keer voor repeteren tussen 30 november en 16 december met een generale repetitie op 17 of 18 december. De repetities zullen plaatsvinden op de avonden en wellicht 1 weekenddag. De hoeveelheid repetities is afhankelijk van je rol en je eigen beschikbaarheid. Je kan er voor kiezen om bijvoorbeeld 2 van de 6 voorstellingen mee te spelen óf allemaal. Houd je naast acteren ook van zingen en/of dansen? Dan zit je voor deze productie helemaal goed, wij zoeken ook ensembleleden ter ondersteuning van de zang en dans. Dit project is ontzettend uniek, omdat er zoveel verschillende mensen met diverse achtergronden aan mee werken.
 
De subsidie voor dit project is aangevraagd en eind augustus zullen we horen of dit inderdaad aan ons wordt toegekend. Zodra dat bekend is organiseren we een kennismakingsmakingsbijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is.
 
Deelname aan dit project is gratis, aanwezigheid op alle overeengekomen repetities is verplicht.
Je kan je opgeven voor dit project door vóór 1 oktober te mailen naar info@theatergroepmangrove.nl o.v.v. aanmelden kerstvoorstelling.
 
Vrijwel alle repetities van Mangrove vinden plaats in Islemunda, een prachtig theater met mooie faciliteiten in Rotterdam IJsselmonde. Deze locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Ook is Mangrove op zoek naar een eigen kantoor/repetitieruimte. Zodra we iets gevonden hebben zullen we onze spelers daar natuurlijk over informeren.