MANGROVE ZOEKT MENSEN

Voor onze nieuwe zomerproductie 'ZOMERDROOM' zoekt Mangrove zowel professionele acteurs als spelers, figuranten en kinderen!

KLIK HIER voor de vacatures voor professionele posities
KLIK HIER als je je als speler aan wilt melden

THEATERGROEP MANGROVE BESTAAT TIEN JAAR!

 

Mangrove viert in seizoen 2019-2020 haar tienjarig bestaan. We hebben keihard gewerkt om de dromen die Mangrove had bij de oprichting in 2010, waar te maken. Het afgelopen decennium hebben we talloze theaterprojecten mogen uitvoeren voor veel verschillende doelgroepen en in honderd soorten en maten. We prijzen onszelf enorm gelukkig dat wij op allerlei manieren Rotterdam en de rest van Nederland hebben laten kennismaken met wie wij zijn en wat wij doen. Voorstellingen voor het voortgezet onderwijs, amateurvoorstellingen, thema-projecten of muziektheatervoorstellingen, we hebben het allemaal mogen doen met medewerkers en spelers van alle leeftijden en achtergronden. En wij zijn van plan dat de komende seizoenen alleen nog maar verder uit te breiden. En dat begint in september al met de opening van onze Theaterschool!

 

Dit seizoen gaan we dit alles groots vieren met een jubileumfeest, waarvan we je uiteraard op de hoogte houden.

 

Mangrove in het kort 

Theatergroep Mangrove is een professioneel Rotterdams gezelschap dat theaterproducties maakt voor een zo breed mogelijk publiek. De laatste jaren heeft Mangrove zich gespecialiseerd in zogenaamde cross-overvoorstellingen, dat zijn producties waarin we met zowel professionele acteurs werken als met amateurspelers, waarmee we de kloof tussen professional en liefhebber verkleinen. Wij vinden dat theater voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom proberen we laagdrempelige voorstellingen te creëren van hoge artistieke kwaliteit. Mangrove maakt kunst met een begrijpelijk 'K'. Dit doen wij door een flinke dosis humor te gebruiken in onze voorstellingen en te werken met klassieke stukken en bekende verhalen die we moderne, soms Rotterdamse draai geven. Op de pagina Theatergroep Mangrove vind je meer informatie over onze visie, missie en voorstellingen.

 

Maar cross-overs zijn niet het enige wat we doen. Onze theatergroep maakt ook professionele voorstellingen voor o.a. jongeren op het voortgezet onderwijs. De speelstijl en de inhoud van onze voorstellingen sluiten aan op de belevingswereld van deze doelgroep, maar zijn ook zeer geschikt voor volwassenen. Ook maakt Theatergroep Mangrove voorstellingen op maat. Zo zijn we al jaren verantwoordelijk voor het maken en spelen van het Witte Bedjes Sinterklaasfeest in opdracht van de gemeente Rotterdam en worden we vaak ingehuurd voor korte voorstelling op maat door bedrijven of kunstinstellingen.

 

Groot nieuws!
In september 2019 openen de deuren van Theaterschool Mangrove, waar we met diverse leeftijdsgroepen voorstellingen maken en waar iedereen de kans krijgt lessen te volgen onder leiding van een professioneel team. Iedereen is welkom bij Mangrove, ongeacht geslacht, achtergrond of ervaring. Mangrove wil iedereen die een passie voor theater heeft een plek op een toneel bieden. Daarom houden wij ook nooit audities voor onze amateurvoorstellingen, maar mag iedereen zich inschrijven. Als je van acteren, dansen en soms ook zingen houdt en de juiste motivatie hebt, ben je bij Mangrove aan het juiste adres. Op de website van Theaterschool Mangrove vind je meer informatie over de verschillende trajecten en hoe je je kunt inschrijven.

 

Tevens verzorgt Mangrove workhops voor alle denkbare doelgroepen. Met een groot aanbod van docenten kunnen wij alle mogelijke workshops verzorgen, éénmalig of voor een langer project. Dit kan aansluiten op één van onze voorstellingen of op maat ontwikkeld worden. Kijk snel op de pagina Theater Op Maat voor het gevariëerde aanbod. De docenten van Mangrove zijn zeer ervaren in het ontwikkelen en geven van lessen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

  

Mangrove is gevestigd in Rotterdam en heeft als vaste speellocatie Islemunda, het podium van IJsselmonde op Rotterdam-Zuid. De professionele voorstellingen van Mangrove spelen ook in theaters en op scholen door het hele land.

 

Neem gauw een kijkje op onze website en maak kennis met Theatergroep Mangrove. Staat er iets niet bij of heeft u vragen? Schroom niet en mail naar info@theatergroepmangrove.nl

 

Mangrove heeft de afgelopen jaren project- en jaarsubsidie mogen ontvangen van o.a. De Gemeente Rotterdam, Prins Bernard Cultuurfonds, Erasmus Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Elise Mathilde Fonds.