Home

WIJ ZIJN THEATERGROEP MANGROVE

 

Stichting Theatergroep Mangrove is een Rotterdams gezelschap dat professionele voorstellingen maakt voor o.a. jongeren op het voortgezet onderwijs. De speelstijl en de inhoud van onze voorstellingen sluiten aan op de belevingswereld van deze doelgroep, maar zijn ook zeer geschikt voor volwassenen. Ook maakt Theatergroep Mangrove voorstellingen op maat. Zo zijn we al jaren verantwoordelijk voor het maken en spelen van het Witte Bedjes Sinterklaasfeest in opdracht van de gemeente Rotterdam en worden we vaak ingehuurd voor korte voorstelling op maat door bedrijven of kunstinstellingen.

 

Mangrove maakt kunst met een begrijpelijk 'K' en heeft als doel theater voor iedereen toegankelijk te maken. Dit doen wij door een flinke dosis humor te gebruiken in onze voorstellingen en klassieke stukken en verhalen een moderne, soms Rotterdamse draai te geven. Op de pagina Theatergroep Mangrove vind je meer informatie over onze visie en voorstellingen.

 

Maar Mangrove doet nog veel meer. Zo hebben we een amateurgroep waar we met diverse leeftijdsgroepen voorstellingen maken. Iedereen is welkom bij Mangrove ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of ervaring. Mangrove wil iedereen die een passie voor theater heeft een plek op een podium bieden. Daarom houden wij ook nooit audities voor onze amateurvoorstellingen, maar mag iedereen zich inschrijven. Als je van acteren, dansen en soms ook zingen houdt en de juiste motivatie hebt, ben je bij Mangrove aan het juiste adres. Op de pagina Amateurgroep vind je meer informatie over de voorstellingen hoe je je kan inschrijven.

 

Tevens verzorgt Mangrove workhops voor alle denkbare doelgroepen. Met een groot aanbod van docenten kunnen wij alle mogelijke workshops verzorgen, éénmalig of voor een langer traject. Dit kan aansluiten op één van onze voorstellingen of op maat ontwikkeld worden. Kijk snel op onze educatie pagina voor ons aanbod.

De docenten van Mangrove zijn zeer ervaren in het ontwikkelen en geven van lessen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

  

Mangrove is gevestigd in Rotterdam en heeft als vaste speellocatie Islemunda, het podium van IJsselmonde in Rotterdam Zuid. Onze repetitie- en kantoorruimte ligt in Rotterdam Overschie. De voorstellingen van Mangrove spelen ook in theaters en op scholen door het hele land.

 

Neem gauw een kijkje op onze website en maak kennis met Theatergroep Mangrove.

 

Staat er iets niet bij of heeft u vragen? Schroom niet en mail naar info@theatergroepmangrove.nl

 

Mangrove heeft de afgelopen jaren voor zowel de professionele als amateurproducties projectsubsidie mogen ontvangen van o.a. Gemeente Rotterdam, Prins Bernard Cultuurfonds, Erasmus Stichting, Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Elise Mathilde Fonds.