Aron Elstak

Muzikaal leider en lid Artistiek team
Muzikaal leider en lid Artistiek team

Aron werd geboren in 1993 en bracht zijn jeugd door in Alblasserdam. In zijn middelbare schooltijd speelde hij bij verschillende jeugdtheaterscholen. Na zijn eindexamenjaar toerde hij in zijn eerste professionele productie, een musicalversie van het kinderboek 'Rupsje Nooitgenoeg', door het land.

 
Met zijn allereerste soloprogramma 'Stemmen' won hij het Rotterdamse theaterfestival Pitch. Na een kleine tour van zelf geregelde try-outs, schreef hij zich in voor Cameretten, het grootste cabaretfestival van Nederland. Daar behaalde hij de halve finale en mocht daarna mee als vaste invaller tijdens de finalistentournee. Na Cameretten toerde hij met succes een seizoen met zijn debuutprogramma Keurig Klote. In 2015 debuteerde hij met zijn eerste avondvullende voorstelling Met de moed der wanhoop, die twee seizoenen gespeeld heeft. In 2017 volgde zijn tweede programma 'Kijkt u even mee'. Hij maakte twee seizoenen deel uit van de Cabarestafette. Hij schrijft scènes en liedjes in het vaste cabaretteam van het programma Spijkers met Koppen van BNNVARA op NPO Radio 2.

 

 

 

Ook als docent heeft Aron zich ontwikkeld. Hij geeft theaterlessen voor kunstinstanties als Kleinkunstig, VAK Delft en Centrum voor de kunsten Spijkenisse en geeft workshops aan koren. Hij is de vaste dirigent van popkoor 'Delfts Blond' en dirigeerde eerder popkoor All Voices. 

Verder is Aron af en toe te zien in commercials en op TV, bijvoorbeeld voor Media Markt, Rijksmuseum, DJI, TreurTeeVee en KLM.

 
Bij Theatergroep Mangrove is Aron lid van het artistieke team. Hij is muzikaal leider van het gezelschap, acteur en hoofd PR.