Audities

Professionele acteurs m/v gezocht

AUDITIE

Theatergroep Mangrove zoekt professionele acteurs m/v

Op 26 oktober 2018 organiseert Theatergroep Mangrove audities voor de kerstvoorstelling ‘All you need is Kerst’ en de VO jongerenvoorstelling ‘Antigone’.

 

We zijn op zoek naar de volgende acteurs:

ALL YOU NEED IS KERST, een moderne en vooral Rotterdamse bewerking van ‘het meisje met de zwavelstokjes’.

  • Een acteur tussen de 25-40 jaar (speelleeftijd tussen de 30-35). Fijne zangstem, hoeft geen musicalzanger te zijn. Type: zachtaardige man. Hij speelt de verloofde van de vrouwelijke hoofdrol.

  • Een acteur vanaf 40 jaar (speelleeftijd 45+) voor de rol van de vader. Zangervaring is een pré. Type: dominante, autoritaire man, Rotterdams. Een groot postuur heeft de voorkeur.

  • Een acteur tussen de 25-40 jaar (speelleeftijd 30+). Fijne zangstem, hoeft geen musicalzanger te zijn. Type: vlotte hippe media jongen. Moet kunnen improviseren en interactie met het publiek durven aan te gaan.

De repetities vinden plaats tussen 30 november 2018 en 18 december 2018 m.u.v. de weekenden. De repetities worden soms overdag en soms ’s avonds gehouden. De voorstellingen vinden plaats van 19-22 december 2018. Volledig beschikbaarheid voor bovengenoemde periode is een vereiste. De repetities en voorstellingen vinden plaats in Islemunda, podium van IJsselmonde te Rotterdam.

 

ANTIGONE, zij die geboren is om tegen te werken.

  • Een actrice tussen de 23 en 35 jaar die verschillende rollen op zich kan nemen. We zoeken een humoristische actrice die snel kan schakelen tussen personages en qua fysiek en stem goed kan transformeren. Goede tekstbehandeling is belangrijk.

  • Een acteur tussen de 25 en 35 jaar. Autoritaire uitstraling. Moet snel kunnen schakelen tussen verschillende personages en goed kunnen transformeren. Goede tekstbehandeling is belangrijk.

Voor Antigone is het belangrijk dat de acteurs ervaring hebben in het spelen voor en/of lesgeven aan jongeren. Affiniteit met deze doelgroep en met het spelen op scholen is van groot belang. De repetities voor deze voorstellingen vinden plaats tussen 4 en 18 januari 2019 m.u.v. de weekenden. Repetities vinden veelal overdag plaats en een enkele keer ‘s avonds. 21 januari is de eerste voorstelling. Verder staat er een voorstellingsweek gepland van 11-15 februari 2019. Volledige beschikbaarheid voor bovengenoemde data is een vereiste. De voorstellingen worden geboekt via impresariaat Buro Bannink. De speelperiode is van 1 februari t/m 15 juni. Er zijn al verschillende voorstellingen geboekt voor maart 2018. Nieuwe boekingen zijn in overleg met alle acteurs.

 

Mangrove is gevestigd in Rotterdam, de repetities vinden plaats in onze eigen repetitieruimte in Overschie of in Islemunda, podium van IJsselmonde. Wij geven de voorkeur aan acteurs uit Rotterdam, dit sluit aan bij onze doelstellingen. Acteurs van buiten Rotterdam zijn uiteraard van harte welkom om zich aan te melden voor de auditie. Zij moeten zich wel realiseren dat reiskosten voor de repetitieperiode waarschijnlijk niet vergoed zullen worden. Wij zoeken acteurs die professioneel geschoold zijn en/of veel ervaring in het theaterveld hebben opgedaan en die zich kunnen vinden in de visie en werkwijze van Mangrove. Hierover vind je meer op onze site www.theatergroepmangrove.nl. De projecten van Mangrove worden gesubsidieerd op projectbasis. Dit houdt in dat de vergoedingen afhankelijk zijn van het toegekende subsidiebedrag. Wij doen ons uiterste best om al onze acteurs naar rato te vergoeden.

Mangrove is een gemêleerd gezelschap. We zoeken dan ook acteurs van verschillende afkomsten.

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jij bij Mangrove past? Meld je dan vóór 15 oktober aan voor de auditie door je CV, foto en een uitgebreide motivatie te mailen naar info@theatergroepmangrove.nl. Deze mail mag je richten aan artistiek leider Annemieke Elstak. Geef duidelijk aan voor welke voorstelling je wilt auditeren. Je kan je uiteraard ook voor beide voorstelling aanmelden. Uiterlijk 18 oktober krijg je bericht of je uitgenodigd wordt voor de auditie van 26 oktober.