Theatergroep Mangrove

Het team van Mangrove 2018
Het team van Mangrove 2018

Stichting Theatergroep Mangrove is in 2010 opgericht door actrice Imanuelle Grives en actrice/theatermaakster Annemieke van der Linde. Onder deze stichting wilden zij voorstellingen maken die toegankelijk waren voor iedereen en die jongeren uitdaagden tot een gesprek.

 

Ze merkten dat theater een mooi medium is voor jongeren om zichzelf te ontwikkelen en om dingen bespreekbaar te maken. Door hun werkervaring op scholen kwamen ze erachter dat steeds meer jongeren een passie voor theater ontwikkelen, weliswaar allemaal met hun eigen motivatie.

 

De stukken van Mangrove bestempelen ze als kunst met een begrijpelijke K. Ze gebruiken klassieke toneelstukken, mythes en verhalen als basis en maken daar een moderne, vaak Rotterdamse en toegankelijke jongerenvoorstelling van zonder 'yo yo' gehalte. De voorstelling van Mangrove zijn transparant (de acteurs staan niet op een voetstuk) , humoristisch en nodigen uit tot nadenken. Mangrove wil aan haar publiek laten zien hoe leuk theater kan zijn en dat klassieke stukken niet perse oubollig zijn, maar ook thema’s bevatten die het publiek van nu aanspreken.

 

Mangrove werkt met professionele acteurs met diverse achtegronden. Sommige van hen zijn geschoold op kunstvakopleidingen, anderen zijn autodidact. Ze vinden het belangrijk dat de acteurs dichtbij het publiek staan. 

 

Daarnaast viel van september 2013 tot december 2016  ook Jeugdproductiehuis Mangrove onder de stichting. Hier konden kinderen, jongeren en volwassenen terecht die zelf in een voorstelling wilden spelen. Veel acteurs van Mangrove werkten als maker of gastacteur mee aan de voorstelling van Jph Mangrove, hierdoor hebben ze een grote affiniteit met jongeren en hun belevingswereld. Vanaf 2017 vallen alle producties van Jeugdproductiehuis Mangrove onder Theatergroep Mangrove. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje 'Amateurgroep'. 

 

Imanuelle Grives maakt sinds 2017 geen onderdeel meer uit van Theatergroep Mangrove.