Annemieke Elstak-van der Linde - Artistiek leider

Artistieke leiding
Artistieke leiding

Annemieke werd geboren op 3 juni 1987 in Numansdorp. Ze volgde de éénjarige fulltime vooropleiding Theater aan het Koning Willem I-college in Den Bosch. Tegelijkertijd speelde ze haar eerste professionele voorstelling 'Boys and Girls' bij het Onafhankelijk Toneel (OT). In de jaren die volgden, ontwikkelde zij zichzelf als docent en maker en gaf ze les aan zowel jonge alsook volwassen amateurs. Tevens speelde zij in verschillende projecten van Theatergroep Rotjong en het RO Theater.

 

Op twintigjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de opleiding docerend maker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Na haar opleiding bleef Annemieke ook werkzaam als actrice. Ze kreeg een contract aangeboden bij Theatergroep Siberia waar zij in diverse voorstellingen speelde.

 

Tevens startte Annemieke in 2010 met de éénjarige acteeropleiding De Jaargang van Kemna Casting, waar zij werd getraind in o.a. camera-acteren en waar ze werkte met grote namen uit het vak. In de jaren die volgden, speelde Annemieke diverse vaste en gastrollen in o.a. Mixed Up, Flikken Maastricht, Celblok H en Het geheime dagboek van Hendrik Groen.

 

In 2013 richtte ze samen met Mitchell Amsterdam Jeugdproductiehuis Mangrove op, een talentontwikkelingsafdeling. De talentontwikkeling geeft ze in 2019 een nieuwe vorm: Theaterschool Mangrove.

 

Annemieke voert de dagelijkse en artistieke leiding van de theatergroep en speelt en regisseert tevens voorstellingen voor Mangrove. Daarnaast geeft Annemieke les bij verschillende instanties zoals Theaterschool ZONE 1380,  VAK Delft en Kleinkunstig, speelt ze bij diverse gezelschappen waaronder Maas TD en Theatergroep Drang. Ze regisseerde o.a. de cabaretvoorstelling van Aron Elstak en bij Toneelgroep de Fakkel in Vlaardingen en Theatergroep D.E.R.F. in Den Haag.